Klaus Iohannis – starea de alertă se va prelungi și după 15 iunie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că, dată fiind dinamica îmbolnăvirilor, se impune prelungirea stării de alertă și după 15 iunie, dar cu măsuri mai puţine decât sunt acum în vigoare.

Șeful statului a făcut acest anunț după o ședință la palatul Cotroceni la care au participat premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, și Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.
“Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă (…) nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”, a afirmat Klaus Iohannis.
În acest sens, mesajul său pentru parlamentarii care urmează să voteze starea de alertă a fost: ”Fiţi responsabili!”.
Nu în ultimul rând, președintele a anunțat că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi fără locuri de joacă.
“Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu a scăzut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie. (…) După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă”, a explicat şeful statului.
De asemenea, din 15 iunie se vor putea organiza evenimente private cu un număr limitat de persoane şi va fi posibilă redeschiderea after-school-urilor şi a grădiniţelor private.
Sinteza declarațiilor:
– Considerăm că este posibil să continuăm cu câteva măsuri de relaxare.
– După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante.
– De asemenea, va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness după 15 iunie, dar cu reguli de distanțare.
– Având în vedere că începe sezonul estival, am ajuns la concluzia că va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.
– Este important ca ușor ușor să renunțăm la unele din aceste mpsuri, acolo unde este posibil. Lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic, sub 5 cazuri la milionul de locuitori. Deocamdată, la acest criteriu nu se încadrează statele unde se găsesc mulți cetățeni de-ai noștri.
– Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă, sigur, cu mai puține restricții. Sunt măsuri care obligatoriu trebuie continuate, aproape cu caracter permanent, cum este purtarea măști, evitarea aglomerărilor mari.
– Stimați parlamentari, fitți responsabili. Dacă sprijiniți Guvernul putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Oficial: Italia, Germania și Franța își închid definitiv hotarele pe doi ani de zile!...

VIDEO: DOI TINERI DIN IAŞI S-AU ÎNFIERBÂNTAT PE STRADĂ.

Orban: După 15 iunie, românii veniți din străinătate nu mai intră în izolare la domiciliu